Események betöltése

Következő Események

Események keresése és nézet választás

Esemény nézet navigáció

2020. június

Kastély-túra 2. szakasz: Gödöllő – Babatpuszta – Aszód

június 13.
14000Ft

Egy salzburgi építész, három, magyar jellegű barokk kastély

A Grassalkovich kastély Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya. Grassalkovich Antal építtette, aki Mária Terézia bizalmasa volt. Építésvezetője ugyanaz a salzburgi születésű építő, Mayerhoffer András, mint a Rádayak kastélyáé.

Tudjon meg többet »

Zagyva-túra 2. szakasz: Pásztó – Hatvan

június 27.
13500Ft

Kicsomagoljuk az egyik királyi birtokunkat

Pásztó az évszázadok során kereskedelemmel foglakozó városként vált ismertté. Vulkanikus talaja, a jó domborzati viszonyok között, a szőlőművelés egyik központjává tette, mint ahogy a Zagyva-völgyének északi részét is. Termálvize kellemes fürdőzésre nyújt lehetőséget...

Tudjon meg többet »

2020. szeptember

Kastély-túra 1. szakasz: Pécel – Gödöllő

szeptember 12.
14000Ft

Két, egykoron „királycsináló” főúr befolyása

A Ráday kastély építése Ráday Pál (apa) és Gedeon (fia) nevéhez fűződik. Tehetségben, műveltségben kiemelkedő református vallású nemesek voltak. Ráday Pál, Rákóczi Ferenc diplomatája volt, mai szemmel ő volt a kormányszóvivője, PR-jának vezetője.

Tudjon meg többet »

Zagyva-túra 1. szakasz: Salgótarján – Pásztó

13000Ft

Kicsomagoljuk az egyik honfoglaló törzs örökségünket

Nógrád megye székhelye, a Tarján patak és a Zagyva vízgyűjtőjének völgyében fekszik, lakosai határvédelemre települtek ide. A ’Tarján’ szó a honfoglaló magyar törzsek egyikének neve, jelentése fejedelem, alkirály. Körzete forrásokban gazdag, közelében ered a Zagyva.

Tudjon meg többet »

2020. december

Torok karcoló hidegben, a Zagyva töltésen

8500Ft

Kihívás, hogy hidegben is teljesítsen

Romantikus gyaloglás a fagyott Zagyva töltésen: tegye félre a hidegtől való óvakodását és élvezzen egy romantikus gyaloglást a Zagyva festői táján. Álljon meg valamelyik felfrissülés ponton és élvezze az ízletes falatkákat és a meleg teát gyönyörű környezetben.

Tudjon meg többet »